NYERTES PÁLYÁZATAINK

A projektek részletes adatai az azonosító számra kattintva tekinthetők meg.

Projektjeink az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósultak és valósulnak meg.

MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK TECHNOLÓGIAI KORSZERŰSÍTÉSE CÉLÚ HITELPROGRAM A GLB ALKATRÉSZGYÁRTÓ ÉS SZERELŐIPARI VÁLLALKOZÁSI KFT-NÉL.​

A projekt alapadatai:
Kedvezményezett neve: GLB Alkatrészgyártó és Szerelőipari Vállalkozási Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt azonosító: GINOP-8.3.5-18/B
Igényelt hitel: 78 000 000 Ft
Projekt befejezése: 2026.05.15.
A projekt megvalósulásának helyszíne: 6725 Szeged, Kálvária sgt. 44.
A projekt bemutatása: A GINOP-8.3.5-18/B azonosító jelű Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram, melynek célja a mikro-, kis- és középvállalkozások likvid működésének zavartalan biztosításához szükséges készlet beszerzések, illetve működési költségek finanszírozása.
TECHNOLÓGIAFEJLESZTÉS A GLB KFT.-NÉL

A projekt alapadatai:
Kedvezményezett neve: GLB Kft.
Projekt azonosító: GINOP-1.2.16-22-00436
Projekt címe: Technológiafejlesztés a GLB Kft.-nél
Szerződött támogatás: 351 millió Ft
Összköltség: 501 millió Ft
Támogatás mértéke: 70% (feltételesen vissza nem térítendő)
Projekt tervezett befejezése: 2023.08.31.
Projekt tényleges befejezése: 2023.10.22.
A projekt megvalósulásának helyszíne: 6725 Szeged, Tompai kapu út 4.
A projekt bemutatása: Európai uniós támogatás segítségével a projekt keretében létrejön a GLB szegedi telephelyén két további üzemcsarnok, mely a fémmegmunkáláshoz szükséges új gépek elhelyezését is biztosítja. Eszközbeszerzés keretében DOOSAN PUMA 2600M CNC eszterga és egy GOODWAY GV-1100M CNC karusszel eszterga központ üzembe helyezése valósul meg, mivel a technológiai korszerűsítés, eszközpark bővítés elengedhetetlen a cég előrelépéséhez, az emelkedő megrendelések teljesítéséhez. A telephely energiaszükségleteinek fedezésére napelem rendszer kerül kiépítésre, mindemellett a projekt keretében képzési és marketing tanácsadási szolgáltatásokat is igénybe vesznek a cég vezetői, munkavállalói.
MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK TECHNOLÓGIAI KORSZERŰSÍTÉSE CÉLÚ HITELPROGRAM A GLB ALKATRÉSZGYÁRTÓ ÉS SZERELŐIPARI VÁLLALKOZÁSI KFT-NÉL.

A projekt alapadatai:
Kedvezményezett neve: GLB Alkatrészgyártó és Szerelőipari Vállalkozási Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt azonosító: GINOP-8.3.5-18
Projekt címe: A GLB Kft technológiai korszerűsítése
Igényelt hitel:12 850 328 Ft
A projekt költségvetése: 14 280 220 Ft
Projekt befejezése: 2020.05.07.
A projekt megvalósulásának helyszíne: 6750 Algyő, „JURA” Ipari park 18A.
A projekt bemutatása: A projekttel fémipari megmunkáló és gyártókapacitás fejlesztését, innovatív technológiák alkalmazását kívánjuk fejleszteni, technológiai korszerűsítést megvalósítani. Az általunk megvásárolt targonca nagy teherbírásával, elektromos kialakításával gyors, hatékony és környezetbarát módon elvégezhető rakodási munkát tud biztosítani. A projekt keretében beszerzésre kerülő Toyota TRAIGO 8FBMT50 típusú elektromos targonca az algyői telephelyünkön került beüzemelésre.
A GLB KFT. VERSENYKÉPESSÉGÉNEK NÖVELÉSE TECHNOLÓGIAI INNOVÁCIÓ RÉVÉN

A projekt alapadatai:
Kedvezményezett neve: GLB Alkatrészgyártó és Szerelőipari Vállalkozási Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt azonosító: GINOP – 2.1.8-17-2018-03053
Projekt címe: A GLB Kft. versenyképességének növelése technológiai innováció révén
Igényelt támogatás: 16 840 200 Ft
Támogatás mértéke: 50.00%
A projekt költségvetése: 33 680 400 Ft
Projekt befejezése: 2019.06.26.
A projekt megvalósulásának helyszíne: 6725 Szeged, Kálvária sgt. 44. Hrsz.:25026.
A projekt bemutatása: A projekt keretében beszerzésre kerülő esztergagéppel az olajiparban használatos szegcsavarok gyártását kívánjuk hatékonyabbá tenni cégünknél. A beszerzésre kerülő SBE 300 típusú ferdeágyas esztergagép olyan rúdadagoló berendezéssel van felszerelve, amellyel akár 1,2 méter köracélszálakat tudunk megmunkálni szegcsavarokká. Ezzel a módszerrel akár 3-szoros javulást érhetünk el a gyártás hatékonyságát tekintve, ami versenyképességünket is javítja, hiszen így rövidebb határidőkkel fogunk tudni szállítani és több ügyfelet tudunk ellátni szegcsavarokkal. A felszerelt rúdadagolóval tehát ténylegesen tömeggyártást tudunk megvalósítani vállalkozásunknál, kialakult az automatizált gyártás. További előnye a berendezésnek, hogy digitális szervomotorokkal, golyósorsóval, az X-tengelyen direkt mérőléccel van felszerelve, ami biztosítja vállalkozásunkat a szegcsavarok pontos, megbízható és igényes megmunkálásáról. A projekt keretében a következő eszköz beszerzésére került sor: - SBE 300 típusú ferdeágyas esztergagép
KAPACITÁSBŐVÍTÉS A GLB KFT.-NÉL

A projekt alapadatai:
Kedvezményezett neve: GLB Alkatrészgyártó és Szerelőipari Vállalkozási Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt azonosító: GINOP-1.2.1-14-2014-00846
Projekt címe: Kapacitásbővítés a GLB KFT.-nél
Szerződött támogatás: 91 602 075 Ft
Támogatás mértéke: 50%
A projekt összköltsége: 183 204 150 Ft
Projekt befejezése: 2016.08.30
A projekt megvalósulásának helyszíne: 6725 Szeged, Kálvária sgt. 44. Hrsz.:25026.
A projekt bemutatása: A GLB Kft. jelenlegi projektje a beszállítói piaci pozíciójának erősítésére irányul. A meglévő lézervágógépek jelenleg szűk keresztmetszetet mutatnak a termelésben, emiatt szükséges egy újabb, nagyteljesítményű és magas hatékonyságú lézervágó berendezés beszerzése annak érdekében, hogy beszállítói pozíciója tovább erősödjön és szélesíteni tudja külpiacát.

A projekt során a következő eszközök kerültek beszerzésre:

-TruBend 7036 élhajlító
-Csavarkompresszor tartozékokkal
-Haeger 824 OneTouch-4e LITE kötőelem besajtoló gép
-UPW 24 CNC esztergagép
- Concept 240 GTH fűrészgép
-MASTURN 550i/800 esztergagép
-Altendorf F45 körfűrész
A GLB KFT. KOMPLEX VÁLLALATI TECHNOLÓGIA FEJLESZTÉSI PROJEKTJE SZEGEDEN

A projekt alapadatai:
Kedvezményezett neve: GLB Kft.
Projekt azonosító: GOP-2.1.1-12/B-2013-0955
Projekt címe: A GLB Kft. komplex vállalati technológia fejlesztési projektje Szegeden
Szerződött támogatás: 133 millió Ft
Támogatás mértéke: 50%
A projekt összköltsége: 266 millió Ft
Projekt befejezése: 2015.09.30.
A projekt megvalósulásának helyszíne: 6725 Szeged, Kálvária sgt. 44. Hrsz.:25026.
A projekt bemutatása: A GLB Alkatrészgyártó Kft. felismerte azt az igényt, hogy tevékenysége csak folyamatos fejlesztéssel tud megfelelni a szigorodó követelményeknek. A legjobb minőség elérése mellett költségcsökkentést és hatékonyságjavulást kívánunk elérni a jelen fejlesztéssel. A társaság a forgácsolt alkatrészek egyedi-és sorozat gyártásával, az egyedi gépek és berendezések, olajipari és egyéb speciális alkatrészek, a nyomástartó edények, tartályok gyártásával szerelésével és komplett anyagbiztosítással csak úgy tudunk versenyhelyzetben maradni, ha folyamatos fejlesztéseket hajtunk végre, ami nagyban növeli a versenyképességünket és hatékonyságunkat erős piaci pozíciónk megtartása mellett. A cég a megrendelők mindenkori igényeit szem előtt tartva, pontos határidőre és az előírt minőségben végzi munkáját, ennek köszönhetően vált a ContiTech és a MOL Nyrt. beszállítójává. Ezen a területen rendkívüli fontossággal bír, hogy a technológia segítségével gyártott termékek minél hamarabb eljussanak a megrendelőkhöz. A termelő kapacitásaink folyamatos fejlesztésével a jelen pályázat keretében beszerzett eszközökkel nagyban növeljük működésünk hatékonyságát és üzleti sikereink biztos pozíciót nyújtanak számunkra a meglévő ügyfélkör kiszolgálásához és új vevők meghódításához. A pályázati projekt összes elszámolható költsége 266 millió forint, melyhez 133 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást nyert a társaságunk.

SAJÁT FEJLESZTÉSEINK, PROJEKTJEINK

A GLB elkötelezett az innováció iránt, ezért folyamatosan fejlesztjük termékeinket és teljesen egyedi tervezésű, gyártású berendezéseket is készítünk. Az alábbi K+F projektek saját finanszírozásból valósultak meg vállalatunknál.

GLB 90 kW kalapácsos törő

A projekt tárgya: Kalapácsos törő prototípus előállítása
A projekt leírása: A gyártás és üzemeltetési dokumentáció, illetve prototípus előállítása vevői igény alapján. Kis méretű elektromotorok és más elektromos berendezések aprítására szolgáló készülék. A meghajtó motor teljesítménye 90 kW, frekvenciaváltóval ellátva. Ékszíjhajtású forgórész, beálló görgőscsapágy-egységeken ágyazva. Motor fordulatszáma 960/perc, forgórész fordulatszáma  750/min. Össztömege 4250 kg. A berendezés sikeres átadása, próbaüzeme és gyártási rendszerbe állítása a projekt szakmai eredménye.
Elszámolható költség (belső projekt)

Öntőpad formamegfogóval

A projekt tárgya: Öntőpad formamegfogóval IMR-OPPK21 prototípus gyártás
A projekt leírása: Az IMR-OPPK21 öntőpad formamegfogóval a kerámiaipar számára készült egyedi fejlesztésű munkaállomás. Feladata nagyméretű, lapszerű kerámia termékek öntése során a munkakörülmények biztosítása a formák gépi úton történő mozgatásával támogatva. termékek jellemzője, hogy három derékszögű irányban vett méretük közül az egyik lényegesen kisebb a másik kettőnél, és ebben az irányban síkra fektethetőek. Két formafél közé öntik őket, a formák méretviszonyára ugyanez a megállapítás vonatkozik. A piac egyre nagyobb méretű termékeket igényel, a méretek növelésével a hagyományos, kézi erővel történő mozgatás balesetveszélyessé, vagy egyenesen kivihetetlenné válik.
A munkaállomás lehetővé teszi a formák öntés közbeni elhelyezését a hagyományos kézi öntőpadok mintájára, valamint a formapárok és egyedi formarészek gépi mozgatását.
Elszámolható költség (belső projekt)

Palettaforgató berendezés

A projekt tárgya: Palettaforgató berendezés THY-PF-3500-180-1 prototípus gyártás
A projekt leírása: A palettaforgató berendezés hengerelt lemezekből álló lemezcsomagok paletta – lemezek –paletta elrendezésű rakatainak átforgatására szolgál oly módon, hogy a forgatás során a két paletta helyet cserél, illetve a lemezek eredetileg felső oldala kerül alulra. Az üzemelés szakaszos. A rakatokat a gép asztalára villástargoncával kell elhelyezni. Ezután a rakat átforgatásra kerül, majd villástargonca segítségével elvehető. Ezután a gép asztalát vissza kell forgatni alaphelyzetbe, és a művelet más rakatokkal ismételhető.
Elszámolható költség (belső projekt)

Fermentor berendezés

A projekt tárgya: Fermentor berendezés PNF-500 L -2308 prototípus gyártás
A projekt leírása: Fermentor berendezés biológiai fermentálási feladatok elvégzésére készült, vizes közegben, steril körülmények között. A fermentálási folyamat során lehetőség van a fermentált kultúra steril levegőztetésére, az oxigén vízben való oldódását segítő áramlási viszonyok létrehozására változatható fordulatszámú Rushton-turbina segítségével, a fermentált közeg hőmérsékletének beállítására és szabályzott módon történő szinten tartására. A folyamat megkezdése előtt a fermentáló edény és a csapoló vezetékek közvetlen gőzbevezetéssel sterilizálhatók, ugyanígy lehetséges a levegő befúvó steril szűrő, és az edény atmoszferikus levegőztetését ellátó steril szűrő fertőtlenítése is legfeljebb 2,5 bar nyomású gőz segítségével. További műszaki információk itt.
Elszámolható költség (belső projekt)

KAPCSOLAT

KERESSE MUNKATÁRSAINKAT BIZALOMMAL!


Részlegvezetőink, projektmanagereink készséggel állnak rendelkezésére további információval, felvilágosítással és ajánlatkészítéssel!
KAPCSOLATFELVÉTEL